fbpx

17/5 2015. Hur förverkligar man sina drömmar? Hur går man från ord till handling? En som vet hur man gör är Stefan Ekberg, grundare till, och författare på, förlaget Redaktionen. Det är Stefan jag berättat om i de två senaste bloggarna. Jag kallar honom Sveriges "bjussigaste" och mest passionerade människa. Han har en dröm och drivs av att tjäna andra och bli en person som ger kunskap, energi och hopp. Något han själv sällan eller aldrig fick uppleva under sin barndom. Med två missbrukande föräldrar fick han inte ens börja med två tomma händer. Nej, de var fulla med sopor. Men Stefan vred sig ur sitt sociala underläge av egen kraft och med hjälp av nyfikenhet, kunskaps- och utvecklingstörst. Stefan är både en eldsjäl och ett maskrosbarn och lever idag sin dröm. Han delar gärna med sig av hur man kan gå från ord till handling.

 

 

All utveckling kräver kunskap, struktur och träning. Stefan har många metoder för att orka och hinna leva sin dröm. Det gäller bl.a. att ta tillvara tiden så effektivt som möjligt. Han berättade i ett mail om en guldstund - "när-hustrun-somnat-i-soffan-stunden". Den brukar inträffa vid kl 21 på kvällen och då passar Stefan på att skriva så att tangenterna glöder. Mer tips finns i hans böcker, på hemsidan och i hans nyhetsbrev. I ett av sina inspirerande nyhetsbrev berättade han om en fantastisk metod hur man kan och vill förverkliga sin dröm. Så här berättade Stefan:

"Först det långsamma, traditionella och bra, men svåra att komma ihåg-sättet att förverkliga drömmar:


– Först skulle skulle jag helt naturligt prata om prioriteringar och hur dåliga många av oss är på att göra dem. Många av oss lägger alldeles för mycket tid på fel saker.


– Jag kunde fortsätta med att säga att du ska sluta att göra saker som inte är roliga och som inte ger resultat och att du borde fundera mer på att låta någon annan göra det som du inte gillar att göra eftersom resultatet oftast blir bättre då.


– Jag skulle sedan berätta för dig att du ska sluta göra saker som andra lämpar över på dig för att du är för snäll.


– Sedan skulle jag (vänligt men bestämt) lägga till att du borde utmana dig själv mer med saker som gör att du knappt kan vänta innan du får sparka av dig täcket varje morgon och kasta dig upp (eftersom det är hur lätt som helst att bli uttråkad men svårt att hitta en riktig täckesavsparkande passion).


– Till sist skulle jag be dig fundera över vad som får dig att le och att du ska hitta saker som får dig att le eftersom resultaten alltid kommer när man har kul. 


 

...Men du vet ju redan allt det här. Jag vet det också och därför är det smartare att ta en genväg som bakar in allt det här till en enda sak...

 
Här kommer det snabba och mer effektiva sättet att förverkliga alla sina drömmar:

 Det enda du behöver göra för att se var du är just nu, och var du i själva verket vill vara på jobbet, i privatlivet och när det gäller din egen personliga utveckling nästa år, är att fylla i tomrummen nedan. 

Koll på dagsläget: 

Om mitt liv var en roman så skulle kapitlet där jag är nu heta

 

_____________________________________________________________________

 

och det skulle handla om

 

_____________________________________________________________________

 

Hoppa nu fram ett år i tiden och fyll i samma tomrum med en jättesuperfantastisk dröm: 

Om mitt liv var en fantastisk, rolig, spännande, bladvändande roman så skulle kapitlet om ett år från nu heta

 

_____________________________________________________________________

 

och det skulle handla om

 

_____________________________________________________________________ 

Frågan är nu:

 

Vilket är det första, minsta, pyttigaste steg du kan ta idag och varje dag efter nyår för att kunna skriva det där kapitlet nästa år?
 

 

 

Extratips:


Du kan också göra ditt liv till en film. Vem skulle spela dig i filmen?
 Jag skulle välja Brad Pitt i rollen som mig. 
VADÅ! Jag fick ju välja vem jag ville!Slutresultatet blir: Ny energi och lust som räcker hela året."

 

Om du vill läsa mer om hur man gör så ska du läsa Stefans bok "Så blir du framgångsrik". Den hittar du här på www.redaktionen.se

 

 

Idag är, som sagt, Stefan verkligen en man som lever sin dröm. Den drömmen var ju "att tjäna andra och bli en person som ger kunskap, energi och hopp". Och om inte Stefan gör just detta så vet jag ingen som gör det. Tack Stefan, för allt du så generöst delar med dig av. Jag hoppas verkligen att du får mycket tillbaka. Mig har du i alla fall gett massor och jag försöker återgälda genom att köpa dina böcker, läsa dina nyhetsbrev och tipsa andra om dig. Och genom att försöka vara "bjussig".

Keep up the good job.
mvh/u