fbpx

25/10 2014. Jag har haft förmånen att få träffa en av Sveriges mest passionerade och engagerade människor. Han heter Mikael Engström och är grundaren och ägaren till tidningen Tillit Glada Nyheter. Mikael är som ett vandrande kraftverk fyllt av patos, energi och med en vilja att förändra världen genom att synliggöra det goda. Han kommer från Göteborg och vi möttes på den resa som entreprenörsutbildarna Academy of Excellence arrangerade uppe hos kreativitetsgurun Teo Härén i Älvkarleby. Mikael startade sin tidning Tillit Glada Nyheter för snart 10 år sedan och har gjort ett imponerande arbete med att lyfta fram goda, positiva och inspirerande exempel man som läsare blir glad av. Allt arbete är idag baserat på nästan uteslutande ideella krafter men nu satsar Tillit på att nå ut till ännu fler människor. Först i Sverige och sedan Världen. Till att börja med. Mikael gjorde det många av oss bara drömmer om att göra. Han fick och tog chansen att följa sitt hjärta och han lever nu sin dröm.

 

 

Går det att vara sig själv och följa sitt hjärta till 100% och vad händer i så fall om man gör det? Den frågan ställde sig Mikael Engström, ansvarig utgivare på Tillit Glada Nyheter, efter att 2001 lämnat sitt arbete som informationschef för det internationella IT-företaget Radio Design/A Brand New World. Resultatet är en osannolik och fantastisk historia. Förutom oförglömliga möten och upplevelser har det dessutom resulterat i världens största tidning med positiva nyheter samt projektet Drömverkstaden för DRÖMPROJEKT, en plattform där unga människor får stöd, inspiration och verktyg till att förverkliga sina drömmar. Tillit verkar idag i Sverige men har sedan starten varit med och skapat arrangemang i fyra världsdelar. Mottot för Tillit är: Ärlighet är möjligt. Stolt Kommunikation har inlett ett samarbete med Tillit och diskuterar just nu strategier för att ytterligare lyfta och sprida budskapet. I Sverige och världen. Vill du stötta Tillit, annonsera tidningen eller köpa den så gå in på www.tillit.info

Goda nyheter gör världen bättre

Det man fokuserar på växer, de mörka nyheterna dominerar totalt i media vilket skapar en skev och ofta obalanserad och orättvis bild av verkligheten. Mikael har genom plattformen Tillit arbetat med att lyfta fram goda exempel, glada nyheter och inspirerande förebilder. I ett mediesamhälle där vi dagligen matas med negativa nyheter behövs en balanserande motpol, något som fokuserar på de positiva krafterna som verkar i samhället och som ger läsaren inspiration och glädje. Genom att engagera, lyfta upp och informera invånarna i Sverige med positiva nyheter, händelser och exempel så blir vi alla gladare, friskare och smartare. Tillit har som mål att förbättra för världen och tycker att de är på god väg. Tillit har i över ett decennium levererat positiva nyheter och påverkat andra medier som kopierat vårt goda exempel. Vilket bidragit till förändrat beteende i nyhetsvärderingen. Tillits vision är att övriga nyhetsmedier byter ut 15% av sina rädsloskapande nyheter. Tillsammans skapar vi en gladare och vänligare värld.

  

Tillit har startat/arrangerat:

• Tidningen Tillit "med bara glada nyheter" 2006 – pågående. Resultatet är hittills 13 tidningar med en upplaga på 700 000 gratis tabloidtidningar sedan år 2006. Inspirerande och fullmatade nummer med 15 000 000 sidor glada nyheter, utdelade av volontärer.
• www.tillit.info, nyhetssajt för glada nyheter, 2001 - pågående
• Drömverkstaden för DRÖMPROJEKT. Fler än 200 drömprojekt uppstartade och genomförda, 2001- pågående
• Uppropet "Vad är alla män?" Sergels Torg, Stockholm 2003
• Speakers Corner, Sergels Torg, Stockholm 2004
• Onenessfestivalen i Sverige, 2004-2007
• "Rolig skola för vuxna" en skola ledd av barn, 2005-2006
• "Ambika School" skola i Indien får utsatta kvinnor, 2005
• Stödgala för barn med diagnosen DAMP/ADHD 2005
• Filmvisningar på Stockholms Filminstitut, 2005
• Drömtåget, turné i Sverige, 2006
• Vänliga Veckorna, projekt som ger goda gärningar (VV), 2006
• Tillit TV - goda nyheter "LIVE" på webben 2008 - pågående

 

Tillit har medverkat i:

• Specialinbjudna till tidningsbranschens årliga internationella konvent,
World Association of Newspapers (WAN)
• TV framträdanden i USA och Sverige
• Radioprogram i Sverige, Finland och Norge
• Artiklar i Finska, Peruanska och Svenska tidningar
• Har ett stående erbjudande hos David Letterman Show, USA
• Inbjudna på mässor i Sverige, Norge, Finland och Spanien där vi sänt positiva nyheter "LIVE"
• Inbjudna av Stockholms Stad för att utveckla Stockholms nationaldagsfirande 6 juni

 

Kända och okända älskar att medverka

Tillit är skapad med ideella insatser och resultatet är 13 nummer och 700 000 gratis tabloidtidningar sedan år 2006. Inspirerande och fullmatade nummer med 15 000 000 sidor glada nyheter, utdelade av volontärer. Tillit har träffat nationella och internationella kända personligheter som generöst delat med sig av sina glada nyheter via Tillit TV och Tillit Glada Nyheter. Det är fascinerande att se hur glada människor blir av att möta Tillit och hur gärna de vill ställa upp för en intervju. Det är som om många bara längtat efter att få vara med i positiva sammanhang. Här är några kända personer som medverkat: Desmond Tutu, Annie Lennox, Robert Broberg, Lill Lindfors, Caroline af Ugglas, Peter Stormare, Carl-Einar Häckner, Lasse Brandeby, Lasse Kronér, Christina Schollin, Jan Eliasson, f.d. ärkebiskop K-G Hammar, Ronnie Hellström, Roland Jansson, Peter Apelgren, Magnus "Gusten" Gustavsson, Carin Mannheimer, Anna Mannheimer, Anna-Lena Brundin, Gunhild Carling, Mark Levengood, Jan Eliasson, Bengt "Fisken" Ohlsson, Regina Lund, Olof Buckard, Peter Jihde, Annika Dopping, Nassim Al Fakir för att bara nämna några.

 

Nu kommer nästa nummer av Tillit Glada Nyheter

Tillit nr 14 kommer ges ut både som ett magasin på 36 sidor och som en tabloidtidning på 32 sidor. Den har huvudtemat Kvinnan och i detta nummer möter du bland flera spännande personer Kajsa Bergqvist, Zara Larsson, Therese Albrechtsson, Glenn Hysén och Jan Carlzon. Det blir också god mat med Leif Mannerström och mycket mycket mer.

Tidningen har fokus på att berätta om olika människors Drömprojekt och innehåller intervjuer, texter, artiklar och nyheter. Indelat i fyra olika teman: Kvinnan, Sport & Nöje, Naturlagar och Drömprojekt. det finns också korsord och lättläst underhållning, för både barn och vuxna.

Vill du också bidra till en bättre och gladare världen. Köp och läs tidningen. Eller du kanske vill annonsera eller gå in som sponsor? Hör i så fall av dig till Mikael Engström på telefon 0733-23 23 11 eller maila till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Just nu går Tillit in i en ny spännande utvecklings- och tillväxtfas som gärna vill ha mer positiva krafter med på resan. Hör av dig om du vill hänga med.

mvh/u

PS. Det går också bra att höra av sig till mig Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller på
070-373 05 81.