fbpx

13/8 2013. Det moderna livet är egentligen omöjligt att leva. Så mycket som ska göras, så mycket valfrihet, så många budskap, så många möten, så många möjligheter... Att inte fler går in i väggen är egentligen ett mysterium. Att jobba ihjäl sig kräver ingen talang, det kan vilken idiot som helst klara av. Livspusslet blir allt större med fler och fler bitar och detaljer. Hemligheten till mer balans och harmoni ligger som vanligt mycket närmare än vad man tror. Om man lyssnar på livets signaler. Det här är historien om hur en avsliten lårmuskel gjorde mig mer lyhörd.

 

B. Hur har du det i ditt liv?

 

 

Jag är definitivt ingen världsmästare på att lyssna av mina egna behov. Jag dras lätt med i livets fors och säger alltför ofta ja till det mesta. Möten, människor, media. Livet är så rikt och fantastiskt. Jag vill vara med och uppleva allt.

I början av sommaren slet jag av min vänstra lårmuskel. Det var en larvig olycka med ett dramatiskt resultat. Skulle parkera cykeln i källaren och halkade. Ambulans, akut operation, kryckor, sex månaders rehab och definitivt ingen tennis, basket eller löpning. Samma morgon som olyckan hände hade jag dessutom fått en förvarning. När jag lämnade in bilen för kontroll av bromsarna så fick jag beskedet om att det skulle kosta 18.000:- att reparera. Första signalen, bromsa, bromsa, bromsa. Senare samma kväll kom andra signalen eller ska jag säga smällen. När lårmuskeln slets av sa det bara pang. Lyckligtvis hade jag mobilen med mig och nära till Södersjukhuset. Hämtades redan efter 10 minuter av ambulans och bars ut från källaren på bår med löst fladdrande knäskål.

 

D. Känner du igen dig?

 

Det kändes som sommaren tog slut innan den ens startat. Som tur är har jag en klok och förstående hustru som stöttade och lyfte mig. I början ofta rent bokstavligt. Och förståndiga arbetskamrater som betonade att detta kanske var precis vad jag behövde. Det går inte att spurta hela tiden. Sedan jag startade Stolt kommunikation så har rullen varit mer än full. Det måste till reflektion och vila också. "Lyssna på universum och lyssna på ditt hjärta" sa Ewa Wigenheim livscoachen. "Det kanske är dags att hejda sig lite, sa Lena på Hejdadig Affärsutveckling, med ett leende". Och så rätt de hade. Jag fick en fantastisk sommar med mycket sol, massor av bokläsning och gott om tid för reflektion. Det kändes som jag landade på en lugn och vacker ö i livets fors. Har funderat och börjat skissa på min bok, hunnit umgås och hänga med familj och vänner. Livet blev på ett sätt mindre men på ett annat sätt större. Jag fick borra i mig själv och tid att fundera på både nuet och framtiden. Utan chans att springa iväg. Det har inte hänt så ofta i mitt liv.

 

A. När reflekterar du? Är du på rätt väg?

 

Så konsten måste vara att kunna säga nej. Att välja och välja bort. För att kunna göra det måste man veta vem man är, vad man vill och välja väg. Och det är en ständigt pågående process. Att lyssna på och följa sitt hjärta det är en av våra stora livsuppgifter. Livets fors förändras ständigt, du kan aldrig bada i samma flod, men man behöver inte välja den vildaste och farligaste vägen för att komma fram till målet. Reflektion och pauser är något jag måste börja planera in. Det är nog den tredje och kanske viktigaste signalen.

Jag hade en ambition att skriva en blogg i veckan även under sommaren men jag tillät mig att låta bli. Det är viktigt att då och då bara få vara. Utan krav och press. Det behöver vi alla.

Men nu kör vi igen. Förhoppningsvis lite klokare men definitivt lugnare och mer laddad inför framtiden. Innan jag reste ifrån paradiset vid Laholmsbukten läste jag om en spännande konstnärsgrupp från Australien. De hette "Hold Your Horses". Det ska jag försöka göra lite mer regelbundet även under hösten.

 

C. Visst är det kul när det svänger? Eller är lagom bäst?

 

Och avrundningsvis, hur tycker du att din situation är idag?Varumärkesakuten brukar jag som uppvärmning ge deltagarna möjligheten att beskriva om de känner sig som de på bild A, B, C eller D. Testa själv. Hör gärna av dig och berätta. Och kom ihåg, det är faktiskt du som styr ditt liv. Faktiskt. Lycka till.

Allt gott/u

PS. Vill du ha hjälp på vägen och behöver bygga och leva ditt varumärke kan ett besök på Varumärkesakuten vara en bra start.